fbpx

Hoe weet ik of ik klaar ben voor een nieuwe relatie?

De korte versie: je bent klaar voor een nieuwe relatie als je ze wilt, maar niet nodig hebt.

Geloven dat een nieuwe relatie geweldig zou zijn, maar deze niet nodig hebt voor je geluk. Eerst gelukkig leren zijn zonder, is vaak de beste manier om ook de juiste partner voor jou aan te trekken.

Maar met deze korte versie ben je op zich niets, dus laten we daar even verder op in gaan.

Je bent over je laatste relatie heen

Er bestaat bijna geen grotere afknapper op een eerste date, dan iemand die constant over zijn of haar ex praat. Vaak zitten er dan ook nog tekenen van woede en wrok in de verhalen. Merk je bij jezelf dat dit een verhaal is dat je blijft vertellen, dan ben je nog niet aan een nieuwe relatie toe en zal je eerst met jezelf aan de slag hoeven te gaan om deze wrok en woede los te laten. Je ex-partner vergeven en ook jezelf vergeven is een nodige stap om verder te kunnen gaan en open te staan voor een nieuw, positief hoofdstuk in jouw leven.

Je staat open voor nieuwe mensen

Hiermee bedoel ik dat je openstaat om oprecht mensen te leren kennen, zonder dat je, terwijl jullie in gesprek zijn, jouw lijstje in jouw hoofd afvinkt.
Natuurlijk heb je bepaalde dingen waar je belang aan hecht bij een mogelijke toekomstige partner, maar geef je die persoon wel een echte kans om zich te tonen of schrijf je hem of haar al direct af doordat hij/zij hun vork in hun rechterhand houden, terwijl je vindt dat die in de linkerhand hoort. Hoe oprecht ben je dan nog aan het luisteren? Hoe betrokken ben je dan nog in het gesprek? Wees eerlijk tegenover jezelf of je zelf wel voldoende ruimte schept om een mogelijke klik te bekomen. Wees bewust van jouw eigen sabotage om een nieuwe relatie een kans te geven.

Zelfacceptatie en eigenliefde

Klinkt cliché, maar zit heel wat waarheid in, om de juiste partner aan te trekken. Als je jezelf geaccepteerd hebt voor wie je bent, je trots bent op wie je bent, je jezelf ook graag ziet, ga je niet op zoek gaan naar iemand die de leegte die je naar jezelf toe voelt, op te vullen. Dit zijn verwachtingen die gedoemd zijn om te mislukken, die ook een relatie leegzuigen tot het op is en aantoont dat je nog niet klaar bent om in een nieuwe relatie te stappen.
Maar als je tevreden bent en wie weet zelfs gelukkig met jezelf en jouw leven, ga je net overvloed voelen om dit te kunnen delen met iemand, hen deel te maken van jouw geluk en jouw leven en gaan jullie beiden kunnen groeien binnen jullie relatie, als partner, maar ook als mens en ben je zeker klaar voor een nieuwe relatie.

Vragen die je jezelf kunt stellen

Tot slot nog enkele vragen die je jezelf kunt stellen om
meer duidelijkheid te krijgen in of je klaar bent voor een nieuwe relatie:

 • Hangt mijn eigenwaarde vast aan de mensen die ik
  date?
 • Weet ik hoe ik een gezonde en emotioneel
  beschikbare partner kan zijn?
 • Is er iets waar ik bang voor ben of dat ik
  vermijd?
 • Weet ik hoe ik met mijn partner open kan praten
  over mijn behoeftes?

  * geschreven door Bianca Dardenne, Founder van Insidesinspirations.
  Zij helpt via persoonlijke e-coaching mensen zichzelf te leren ontdekken,
  steviger in het leven te staan, positieve relaties op te bouwen en te genieten
  van het leven.

  https://www.insidesinspirations.com/

Lees meer

De 8 types van liefdespartners die je kan tegenkomen

Dating vereist veel vallen en opstaan om de juiste te vinden. Je kan het vergelijken met sollicitatiegesprekken – hoe vaker je date, hoe beter je erin wordt. Door je ervaringen, ontdek je wie je bent, wat je waarden zijn, en wat je wilt in een partner. In plaats van gefrustreerd of cynisch te worden na mislukte relaties, gebruik ze als leermomenten, en sta jezelf toe om weer kwetsbaar te zijn.

Benieuwd wie een goede match is voor jou?

Hier zijn 8 soorten geliefden:

1. Het kind

Via Giphy

Heb je ooit gedate met iemand die zich jonger gedraagt dan zijn leeftijd? Deze persoon kan in staat zijn om levensvaardigheden te ontwikkelen, zoals rekeningen op tijd betalen, koken en klusjes afmaken, maar hij of zij kan ook elke keer excuses maken. In het begin vond je hem/haar misschien opwindend en leuk. Zij herinnerden je er immers waarschijnlijk aan dat je diep van binnen ook jong van geest bent. Maar zodra de eerste verliefdheid vervaagt, komt de realiteit en realiseer je je dat ze niet bereid zijn om hun steentje bij te dragen aan de dagelijkse verantwoordelijkheden. Als dit gebeurt, kun je je beginnen af te vragen of je op lange termijn jezelf nog steeds naast hun zijnde ziet.

2. De controleur

Via Giphy

Bij het daten van de controleur, kan je hun bezitterige neigingen niet meteen opmerken, omdat ze goed zijn in behulpzaam lijken. Ze kunnen goede bedoelingen hebben en doen wat zij denken dat het beste voor je is. Maar na verloop van tijd kan je je onzichtbaar gaan voelen of het gevoel krijgen dat er niet aan je behoeften wordt voldaan. Deze persoon kan erg reactief zijn, en meningsverschillen behandelen als slagvelden, en geloven dat ze ruzie moeten maken om hun wil door te drijven. Als gevolg hiervan hebben ze de neiging om te luisteren om te reageren in plaats van te luisteren om te begrijpen. Wanneer mensen met controleurs uitgaan, voelen ze zich op een gegeven moment uitgeput en realiseren ze zich dat ze hun identiteit compromitteren om aan de verlangens van hun partner te voldoen, wat niet gezond is.

3. De afhankelijke

Via Giphy

Ben je ooit uitgegaan met een behoeftig persoon of voel je je aangetrokken tot mensen met hoge eisen? Het voelt goed om nodig te zijn, bewonderd te worden, en de rol van heldhaftige beschermer te spelen. Maar, daten met iemand die codependent is kan ook een uitdaging zijn. Ze kunnen afhankelijk zijn van je voor alles, snel jaloers zijn, en op zoek naar constante bevestiging. In plaats van toe te geven aan hun eisen, herinner hen eraan dat ze hebben wat nodig is om op eigen benen te staan, laat hen weten dat het niet jouw of iemand anders verantwoordelijkheid is om hen te healen, en help hen om onzekerheid te omarmen. Angsten zijn geldig omdat ze altijd zullen blijven bestaan in het menselijke spectrum van emoties, maar ze hoeven onze reacties niet te sturen.

4. De player

Via Giphy

Daten met een player is geen probleem als je een open relatie goed vindt. Maar als je op zoek bent naar echte loyaliteit en toewijding, zal dit type minnaar je alleen maar naar liefdesverdriet en teleurstelling leiden. Players staan erom bekend dat ze manipulatief zijn en zoete praatjes hebben. Maar let goed op hun daden. Als ze vaak last-minute plannen met je afzeggen of je iets beloven, maar zich niet aan hun woord houden, doe dan geen moeite om tijd te verspillen aan het proberen te herstellen van deze relatie.

5. De workaholic

Via Giphy

Ambitie kan een sexy eigenschap zijn in een minnaar. Maar iemand daten die carrière-gedreven is, kan ook zijn nadelen hebben. Het leven zoals wij dat kennen is niet alleen maar werken. De dingen hoeven niet altijd op orde te zijn en je hoeft niet altijd een bepaald imago te hebben. Soms is een goede lach en het maken van herinneringen wat we nodig hebben. Als je uitgaat met een workaholic maar je wilt je relatie laten werken, herinner hem er dan aan om uit te klokken en samen met jou te ontspannen met een goede film of een spelletjesavond met vrienden.

6. De Avonturier

Via Giphy

Heb je liever iemand die moedig, avontuurlijk en vrijgevochten is? Het kan een eye-opening ervaring zijn wanneer je een minnaar date die je nieuwe plekken leert kennen waar je nog nooit bent geweest en je kan aanmoedigen om uit je comfort zone te stappen. Sommige obstakels waar je mee te maken kunt krijgen, zijn echter roekeloosheid en haast. Avontuurlijke minnaars hebben de neiging impulsief te zijn, en hoewel dit je aanvankelijk kan intrigeren, kun je, naarmate je relatie zich verdiept, merken dat je meer naar stabiliteit verlangt dan naar spontaniteit. Het is goed om met je avontuurlijke minnaar te praten en hem te laten zien dat het maken van een plan op voorhand voordelig kan zijn.

7. De Therapeut

Via Giphy

Een partner hebben bij wie je terecht kunt met je problemen is essentieel voor het opbouwen van een sterke band. Maar wanneer je je partner meer als een therapeut dan als een minnaar begint te zien, wordt het een probleem. Je partner is er om je liefde en steun te bieden, maar hij of zij hoeft niet je emotionele bagage voor je vast te houden, en hij of zij hoeft ook niet alle antwoorden te hebben. Het is gemakkelijk om te vallen voor iemand met een therapeutisch aura, maar maak nooit misbruik van hun vriendelijkheid en helpende hand.

8. De Logicus

Via Giphy

Wil je iemand die intellectuele debatten met je kan voeren? Zo ja, dan zou de logicus wel eens in je straatje kunnen passen. Geweldige probleemoplossers, zelfvoorzienend en analytisch, deze geliefden zijn misschien niet de beste in het onthouden van verjaardagen, maar je kunt op ze rekenen om je verfrissende perspectieven te geven. Logici zijn van nature diepe denkers, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je genoegen neemt met iets oppervlakkigs, want als ze zich eenmaal vastleggen, doen ze dat voor de lange termijn.

Welk type ben jij al eens tegengekomen als partner?

Lees meer

Dating TIPS (daten via een relatiebureau)

Dating tips … Daten is altijd weer een avontuur, met 2 opties of er is een klik of er is er geen.

Lees meer

Praktische LiefdesTips voor Single Vrouwen Webinar met Lisa Portengen

Hallo lieve single-vrouw,

Marijke van B-loved en de LiefdesCoach van Nederland Lisa Portengen  hebben de handen in elkaar geslagen

Lees meer

B-Loved Europees finalist MatchMaking Agency van het jaar

Het enige Belgische relatiekantoor bij de finalisten, gekozen uit meer dan 600 kantoren

Lees meer

B-loved 1ste en enige Relatiebureau in België met kwaliteitskeurmerk

B-LOVED is eerste Belgische relatiebureau met keurmerk
Het relatiebureau B-loved in Turnhout is als eerste Belgische toegetreden tot de Nederlandse Branchevereniging Singles Keurmerk (BVSK).

Lees meer
>
ware liefde gratis e-boek

Download je gratis e-book

en ontdek hoe ook jij de ware liefde kan vinden!

Dankjewel, jouw E-book is onderweg!