fbpx
Vind je soulmate

Hoe weet ik of ik klaar ben voor een nieuwe relatie?

De korte versie: je bent klaar voor een nieuwe relatie als je ze wilt, maar niet nodig hebt.

Geloven dat een nieuwe relatie geweldig zou zijn, maar deze niet nodig hebt voor je geluk. Eerst gelukkig leren zijn zonder, is vaak de beste manier om ook de juiste partner voor jou aan te trekken.

Maar met deze korte versie ben je op zich niets, dus laten we daar even verder op in gaan.

Je bent over je laatste relatie heen

Er bestaat bijna geen grotere afknapper op een eerste date, dan iemand die constant over zijn of haar ex praat. Vaak zitten er dan ook nog tekenen van woede en wrok in de verhalen. Merk je bij jezelf dat dit een verhaal is dat je blijft vertellen, dan ben je nog niet aan een nieuwe relatie toe en zal je eerst met jezelf aan de slag hoeven te gaan om deze wrok en woede los te laten. Je ex-partner vergeven en ook jezelf vergeven is een nodige stap om verder te kunnen gaan en open te staan voor een nieuw, positief hoofdstuk in jouw leven.

Je staat open voor nieuwe mensen

Hiermee bedoel ik dat je openstaat om oprecht mensen te leren kennen, zonder dat je, terwijl jullie in gesprek zijn, jouw lijstje in jouw hoofd afvinkt.
Natuurlijk heb je bepaalde dingen waar je belang aan hecht bij een mogelijke toekomstige partner, maar geef je die persoon wel een echte kans om zich te tonen of schrijf je hem of haar al direct af doordat hij/zij hun vork in hun rechterhand houden, terwijl je vindt dat die in de linkerhand hoort. Hoe oprecht ben je dan nog aan het luisteren? Hoe betrokken ben je dan nog in het gesprek? Wees eerlijk tegenover jezelf of je zelf wel voldoende ruimte schept om een mogelijke klik te bekomen. Wees bewust van jouw eigen sabotage om een nieuwe relatie een kans te geven.

Zelfacceptatie en eigenliefde

Klinkt cliché, maar zit heel wat waarheid in, om de juiste partner aan te trekken. Als je jezelf geaccepteerd hebt voor wie je bent, je trots bent op wie je bent, je jezelf ook graag ziet, ga je niet op zoek gaan naar iemand die de leegte die je naar jezelf toe voelt, op te vullen. Dit zijn verwachtingen die gedoemd zijn om te mislukken, die ook een relatie leegzuigen tot het op is en aantoont dat je nog niet klaar bent om in een nieuwe relatie te stappen.
Maar als je tevreden bent en wie weet zelfs gelukkig met jezelf en jouw leven, ga je net overvloed voelen om dit te kunnen delen met iemand, hen deel te maken van jouw geluk en jouw leven en gaan jullie beiden kunnen groeien binnen jullie relatie, als partner, maar ook als mens en ben je zeker klaar voor een nieuwe relatie.

Vragen die je jezelf kunt stellen

Tot slot nog enkele vragen die je jezelf kunt stellen om
meer duidelijkheid te krijgen in of je klaar bent voor een nieuwe relatie:

 • Hangt mijn eigenwaarde vast aan de mensen die ik
  date?
 • Weet ik hoe ik een gezonde en emotioneel
  beschikbare partner kan zijn?
 • Is er iets waar ik bang voor ben of dat ik
  vermijd?
 • Weet ik hoe ik met mijn partner open kan praten
  over mijn behoeftes?

B-loved RelatieBureau
>